Czwartkowe sprawozdanie z praktyk w Grecji(6-10-2022)
Dziś technicy żywienia i usług gastronomicznych kontynuowali pracę na kuchni, przygotowując dania pod menu. Dobierając odpowiednią zastawę stołową do ekspedycji potraw oraz przygotowując bufet, wykonywali również prace leżące w obowiązkach kelnera. Technicy hotelarstwa także mieli okazję organizować prace w dziale gastronomicznym, przygotowując salę konsumencką na przybycie gości oraz realizując ich zamówienia. Technicy pojazdów samochodowych pracując na stacji diagnostycznej mieli okazje, w pierwszej kolejności, zapoznać się z organizacją pracy w takim przedsiębiorstwie, a później sami lokalizowali uszkodzenia elementów poszczególnych układów, w tym, np. hamulcowego, kierowniczego i napędowego. Technicy budownictwa, samodzielnie przygotowując i wykorzystując odpowiednie sprzęt, narzędzia i materiały budowlane, wykonywali bieżące zadania, w tym naprawy, renowacje i konserwacje. Technicy informatycy, przy pomocy programu JavaScript, tworzyli formularze i obsługiwali je po stronie klienta oraz uczyli się podstaw programowania obiektowego.