Podsumowanie praktyk zawodowych w Grecji.
29 listopada 2022 r. podsumowaliśmy tegoroczne praktyki zawodowe w Grecji, a tym samym projekt nr 2021-1-PL01-KA121-VET-000000026, realizowany w ramach Akredytacji Erasmusa w sektorze Kształcenie i szkolenie zawodowe (nr Akredytacji: 2020-1-PL01-KA120-VET-095634).
Uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz technikum hotelarstwa przygotowali z tej okazji salę, na której zaserwowali własnoręcznie przygotowane na szkolnej pracowni gastronomicznej przysmaki kuchni greckiej. W trakcie spotkania uczestnicy projektu oraz opiekunowie powspominali wspólnie spędzony czas w Grecji oglądając prezentację multimedialną z miejsc odbywania praktyk oraz wycieczek. Odbyły się również warsztaty zawodowe prowadzone przez uczniów wszystkich 5 kierunków kształcenia, które wzięły udział w projekcie, mające na celu podzielenie się wiedzą z pozostałymi członkami szkolnej społeczności oraz zaproszonymi gośćmi.
Poniżej przedstawiamy kilka zdjęć z tego wydarzenia. Potrawy były przepyszne, a wrażenia i wspomnienia bardzo pozytywne!